Economia 14/02/2013

Derbi tanca definitivament després del fracàs per traspassar les instal·lacions a Giba

El fabricant de motocicletes traslladarà la producció a Itàlia i preveu presentar aquest divendres l'ERO per als gairebé 150 treballadors de Martorelles

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEl fabricant de motocicletes Derbi tancarà definitivament la fàbrica de Martorelles després que la negociació amb l'inversor interessat a quedar-se les instal·lacions ha fracassat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Giba Holding negociava amb el grup Piaggio, amo de Derbi, el traspàs de la planta i part dels llocs de treball, però finalment s'ha fet enrere, segons ha informat CCOO. L'inversor hauria trobat una alternativa per desenvolupar els seus plans de fabricar un vehicle biplaça lleuger.

La direcció de Derbi tirarà endavant el pla de tancar la fàbrica, on treballen unes 150 persones, i traslladar la producció a Itàlia. La pèrdua del fabricant suposa el tancament de la darrera gran planta de ciclomotors instal·lada a Catalunya, després del tancament de Yamaha fa dos anys.

El departament d'Empresa i Ocupació ha assegurat que es posarà a treballar per trobar una alternativa que eviti la pèrdua d'aquesta activitat industrial.

stats