Publicitat
Publicitat

Rússia viu una desbandada de multinacionals per la crisi del ruble

La incertesa sobre el futur del ruble, que s’ha devaluat més d’un 50% en pocs mesos, ha obligat moltes companyies multinacionals de tots els sectors, des del tèxtil fins a l’automoció, a suspendre temporalment els subministraments a Rússia per no tenir pèrdues. BNS Group, la corporació que dirigeix a Rússia les cadenes de roba Calvin Klein, Armani Jeans, Michael Kors i Topshop, s’ha sumat a alguns gegants del retail, com Apple, a l’hora d’aturar els subministraments, mentre que alguns mitjans russos apuntaven que Inditex també s’ha retirat del país, però la companyia ho va desmentir al diari Sputnik.

El director general de la filial russa de Topshop, detallista tèxtil britànic que opera en 37 països, va explicar al diari Vedomosti que la decisió està motivada per les fortes oscil·lacions que ha registrat la moneda russa l’última setmana. “El preu de cost és virtual, perquè ningú sap amb quina cotització fer els comptes”, va apuntar l’executiu en declaracions recollides per l’agència Efe respecte al problema amb què s’han trobat els importadors que adquireixen les mercaderies en dòlars i en euros.

Fa tres dies, en una jornada que alguns ja han batejat com el dimarts negre, el ruble va perdre el 25% del seu valor i va assolir marques històriques negatives en la cotització davant el dòlar i l’euro.

Queixes de la població

“Els preus han pujat molt. Sense comprar gairebé res et gastes la meitat del sou. La carn, els lactis, el peix, tots els aliments han pujat de preu. Tot, menys el sou. Ni pujarà. Estem sobrevivint”, explicava a Efe l’Olga, cuinera de professió.

2018 anàlisi

Més continguts de