Desconvocada la vaga de tripulants de cabina de Vueling a França

Els treballadors reclamen el pagament de les hores extres i l'augment del salari fins al mínim establert

Vueling ha aconseguit estalviar-se una vaga a França l'últim cap de setmana d'agost. El sindicat de tripulants de cabina francès que aquest dimecres havia anunciat la convocatòria d'una vaga del 26 al 30 d'agost ha desconvocat la protesta després que el personal i la direcció hagin arribat a un acord que permetrà a la companyia "operar amb normalitat aquests dies". 

Així doncs, el Syndicat National du Personnel Naviant Commercial ha desconvocat la vaga que pretenia dur a terme en protesta per les condicions laborals a la base de París-Orly. Concretament, els tripulants es queixaven del retard en el pagament de les hores extres i que el seu salari mínim no arriba al mínim establert a França si s'exclouen les primes, mentre la companyia no para de créixer. Des de Vueling expliquen que a partir d'avui les dues parts s'han d'asseure a negociar les condicions de l'acord. 

Vacances al Prat en lloc de Praga

Vueling va arrencar la temporada d'estiu amb un col·lapse en la seva operativa que va acabar repercutint en el conjunt de l'aeroport del Prat. Després de centenars de reclamacions, d'haver de disculpar-se públicament i d'anunciar mesures per redirigir i fer viable tota l'operativa de l'estiu. De fet, a Barcelona els treballadors de Vueling ja reclamaven una millora de les seves condicions al principi de temporada, quan denunciaven una planificació massa atapeïda. Finalment, la companyia va cedir i va acordar utilitzar els dies de vacances dels pilots per cobrir aquestes mancances.