Deutsche Bank invertirà 32 M€ per transformar Diagonal Mar

Les obres ja han començat i està previst que s’acabin al juny

Fa poc més d’un any un fons del Deutsche Bank va comprar el centre comercial Diagonal Mar, a Barcelona, per la xifra rècord de 493 milions d’euros. Ara el propietari vol modernitzar el centre, que es va inaugurar fa 16 anys i que té 90.000 metres quadrats de superfície de venda, fent alguna cosa més que rentar-li la cara, i per això farà una inversió de 32 milions d’euros. Aquesta inversió es destinarà a modernitzar-lo i a redistribuir els seus espais de manera que es dedicarà menys superfície a l’oci i més a l’espai comercial, segons va explicar ahir a l’ARA la gerent del centre, Isabel Bofill.

Les obres ja han començat i està previst que s’acabin al juny. Es canviaran les baranes, la il·luminació, els paviments i la decoració, entre altres aspectes interiors, i també es projectarà una façana nova. Les primeres obres es fan a la tercera planta del centre comercial, on ara hi ha cinemes i restaurants. La redistribució afecta especialment la part dels cinemes, que explota Cinesa. Actualment hi ha 18 sales, que es reduiran a 11. Això permetrà alliberar uns 5.000 metres quadrats, que es destinaran a comerç i restauració. Amb aquesta fórmula el centre incrementa la superfície comercial -sense que variï la total-. Fa un any aquest augment va provocar que l’equip de govern municipal s’oposés al projecte, però va tenir llum verda perquè complia tots els requisits tècnics.

Reconversió de la FNAC

Els restaurants es concentraran en una part de la tercera planta. Fins ara només hi havia restauració i oci, i ara també hi haurà comerç.

Segons la gerent del centre, gestionat per CBRE, “hi ha marques que truquen a la porta” perquè volen obrir botigues a Diagonal Mar. Per a Bofill, el model de centre comercial urbà encara està vigent, com ho demostra el fet que el 2016 Diagonal Mar va batre el seu rècord amb 17,2 milions de visitants, un 2,5% més, i un augment de vendes del 5,5%.

A més, Bofill diu que no hi ha hagut problemes per omplir l’espai alliberat per la FNAC, que després de 15 anys va decidir tancar a Diagonal Mar, on ocupava 3.900 metres quadrats. A la part que ocupava a la segona planta hi haurà dues botigues, i a la part que ocupava a la tercera planta hi haurà tres restaurants.