Economia 03/07/2012

Tercera dimissió a la cúpula del banc Barclays per l'escàndol del Libor

Deixa el càrrec Jerry del Missier, director d'operacions. Va ser la mà dreta del principal implicat en l'època en què es va produir el frau, Bob Diamond, que ha dimitit aquest dimarts al matí. Ja havia dimitit el president de l'entitat

Efe
1 min
Jerry del Missier, director d'operacions del Barclays, que dimiteix per l'escàndol del Libor / REUTERS

LondresEl director d'operacions de Barclays, Jerry del Missier, ha dimitit del seu càrrec arran de l'escàndol per la manipulació del Libor, el tipus d'interès interbancari fixat a Londres, segons ha confirmat avui el banc.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Del Missier, que feia 15 anys que treballava a Barclays i només un mes en aquell lloc, és el tercer directiu de l'entitat que dimiteix com a conseqüència de les activitats fraudulentes.

L'executiu era la mà dreta de Bob Diamond, el conseller delegat que també ha dimitit avui, i entre el 2005 i el 2008 van treballar junts a la divisió de banca d'inversió Barclays Capital, on es va tramar la manipulació del Libor.

A més de Diamond i Del Missier, dilluns va anunciar la seva dimissió el president de Barclays, Marcus Agius, que mantindrà el càrrec un temps per supervisar la selecció d'un nou conseller delegat.

La polèmica va esclatar la setmana passada quan Barclays va ser multat pels reguladors del Regne Unit i els Estats Units amb 360 milions d'euros per manipular el Libor i el seu equivalent europeu, l'Euríbor, entre el 2005 i el 2009, en un cas que afecta també altres bancs.

stats