Dimiteixen els dos copresidents del Deutsche Bank

La primera entitat financera alemanya ja ha nomenat el substitut, que serà John Cryan, fins ara membre del consell de vigilància del banc

Els dos copresidents del Deutsche Bank, Jürgen Fitschen i Anshu Jain, han anunciat la seva dimissió com a màxims dirigents de la major entitat bancària d'Alemanya. El substitut dels banquers al càrrec serà John Cryan. El banc està immers en processos judicials i escàndols i els seus dirigents no han aconseguit convèncer els accionistes del rumb de l'entitat.

Jain deixarà el càrrec el proper 30 de juny i Fitschen ho farà després de la junta d'accionistes el maig de 2016, segons va comunicar a Frankfurt l'entitat bancària.

Cryan, de 54 anys, executiu del banc suís UBS entre 2008 i 2011, assumirà la copresidència del Deutsche Bank el proper 1 de juliol i després de la sortida de Fitschen, n'assumirà el comandament en solitari.

El futur president de l'entitat bancària és des de 2013 membre del Consell de Vigilància del Deutsche Bank, presideix el Comitè d'Auditoria i forma part del Comitè de Riscos.

Cryan abandonarà el seu mandat al Consell de Vigilància tan aviat com assumeixi el càrrec de copresident de l'entitat.

D'altra banda, el Consell de Vigilància havia demanat a Jain que continués fins a gener de 2016 com a assessor del banc, en tant que a Fitschen se li havia encomanat garantir la transició, per la qual cosa romandrà al capdavant de l'entitat -al costat de Cryan- fins a la junta d'accionistes del 19 de maig del 2016.