Doga inverteix 3 milions per créixer a Castellolí

La companyia incrementarà la plantilla de 17 a 30 empleats

L'empresa del sector de l'automoció catalana Doga, amb seu a Abrera, preveu traslladar a finals d'aquest any la planta que té a Esparreguera, Doga Parts, al polígon industrial de Can Parera, a Castellolí, cosa que comportarà una inversió de 3 milions d'euros.

El director general de la companyia, Toni Garcia, ha explicat que el motiu pel qual es traslladen és que a Esparreguera els falta espai, i en canvi la seu de Castellolí els permetrà gaudir d'unes instal·lacions més modernes i àmplies.

La nau que tindran a l'Anoia serà la responsable de la distribució dels productes Doga arreu del món. El trasllat a Castellolí suposarà una inversió de 3 milions i una ampliació de la plantilla dels 17 treballadors actuals a 30. Amb la instal·lació d'aquesta empresa, el polígon de Can Parera tindrà una ocupació del 80%.

La nau logística de Doga tindrà un 'call center' i un magatzem que estaran operatius a finals d'aquest 2019. L'edifici, d'una sola planta, tindrà 5.200 metres quadrats de sostre. Segons ha explicat el director general de Doga, Toni Garcia, la nau de l'Anoia serà com una mena de mini-Amazon dels més de 14.000 productes de recanvi que fabrica la marca, informa l'ACN.

Doga Grup és una empresa nascuda l'any 1958 que actualment té la seu central a Abrera. A més, també té fàbriques a la Xina, l'Índia, Itàlia i Polònia, i seus no productives als Estats Units, Mèxic i el Brasil. La companyia va facturar més de 150 milions d'euros el 2018 i té una plantilla de 1.050 treballadors a tot el món. Doga dissenya, fabrica i exporta arreu del món components d'automoció, entre els quals destaca l'eixugaparabrises, un producte estrella que els ha donat el lideratge mundial.

A Castellolí s'hi traslladarà la planta que l'empresa té actualment a Esparreguera i que ha quedat petita. Segons ha explicat Garcia, han triat la població de l'Anoia perquè queda a prop d'Esparreguera i perquè està ben ubicada.

La situació estratègica del sector de Can Parera de Castellolí, amb accés directe a l'autovia A-2 i connexió amb Igualada i Manresa per les carreteres C-37 i C-15, el fan atractiu per a les empreses. De fet, la instal·lació de Doga s'ha donat a conèixer després que el desembre passat es va anunciar que s'hi instal·lava Frime Barcelona, la primera empresa catalana d'exportació de peix, amb una inversió de més de 20 milions i que donarà feina a entre 250 i 300 persones.