Dogi signa un crèdit participatiu per evitar la seva dissolució

Aflora un forat de 5,4 milions en les seves participacions

La companyia tèxtil Dogi ha convertit una línia de crèdit amb el seu principal accionista, Businessgate SL (Sherpa Capital), en un préstec participatiu, perquè havia entrat en causa de dissolució, segons ha comunicat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Segons ha informat Dogi, la companyia havia entrat en causa de dissolució perquè els seus fons propis havien quedat per sota de la meitat del seu capital social. Davant d'aquesta circumstància, el consell d'administració, en les reunions del 23 i 28 de març, va decidir restablir l'equilibri patrimonial, amb la signatura d'aquest préstec participatiu que, segons Dogi, demostra el "compromís de l'accionista majoritari" amb el grup.

El forat patrimonial es va detectar després de fer una valoració de dues participades, Dogi Spain SL i Elastic Fabrics of America. La valoració la va fer un expert extern independent, que va quantificar en 5,4 milions la pèrdua de valor d'aquestes dues participades.

Dogi va augmentar la facturació del seu negoci el 2017, però va tornar a les pèrdues. La companyia tèxtil va tancar l'exercici 2017 amb un increment del 54% en la seva xifra de negoci, però tant el resultat operatiu com el resultat net van tornar als números vermells. La companyia ho va atribuir a l'evolució del mercat de la moda.

La tèxtil Dogi compra la catalana Treiss i entra en el món de la moda

La companyia originària del Masnou, que l'octubre passat va traslladar el seu domicili social a Madrid, va aconseguir el 2017 una xifra de negoci de 62,86 milions d'euros, enfront dels 40,82 milions d'euros de 2016. L'empresa, controlada per Sherpa Capital, va créixer al llarg dels últims mesos amb adquisicions.

El resultat brut d'explotació (ebitda) de l'empresa es va situar en 3,09 milions d'euros negatius, que contrasten amb els 827.000 euros que va guanyar l'empresa en 2016. Dogi va tancar el 2017 amb unes pèrdues netes de 7,09 milions d'euros, enfront dels 119.000 euros positius del 2016.

"L'evolució del mercat 'retail' de moda, amb una caiguda de les vendes en el segon semestre de l'any, i dels marges, ha incidit en els resultats de les companyies del grup Dogi, de manera conjuntural però significativa", va explicar l'empresa quan va presentar els resultats.

En el tancament de l'exercici del 2017, Dogi sumava un deute financer de 23,99 milions d'euros, enfront dels 15,48 milions d'euros del 2016. "L'import de l'endeutament financer ha augmentat un 45% el 31 de desembre del 2017 a causa de la incorporació del Grup QTT i de la societat Ritex", va explicar l'empresa.