Calen dos anys per tornar a l'economia del 2007, però vuit anys per recuperar l'ocupació

L'exportació de béns i serveis des de Catalunya ha crescut un 15% en comparació amb els anys precrisi, segons la Cambra de Comerç de Barcelona

L'economia catalana ha entrat en fase de recuperació, segons el diagnòstic de la Cambra de Comerç de Barcelona, que properament elevarà la seva previsió de creixement per sobre del 2% aquest any. La millora, peró, tot just comença: encara que l PIB creixi a un ritme del 2,5% constant, caldran encara dos anys més per recuperar una taxa d'activitat igual que la que hi havia a Catalunya l'any 2007 (abans de l'esclat de la crisi).

Segons la Cambra, l'ocupació anirà més lenta i necessitarà més temps per retornar a nivells previs a la recessió. Per tornar a tenir les mateixes persones treballant a Catalunya (2,3 milions) caldran encara vuit anys més, fins al 2022.

La base sòlida de la recuperació es demostra en les exportacions que, segons l'estudi, han crescut un 15% des del 2007. L'any passat es va marcar un nou rècord de vendes a l'exterior i, si s'agafa només l'exportació de béns, l'impuls dels últims set anys ha estat superior al 20% (superant el creixement d'economies importants com l'Alemanya). El nombre d'empreses exportadores a Catalunya també és més alt que mai i supera per primer cop les 16.000.