Economia 11/07/2012

Dos de cada tres grans bancs suspenen en transparència

1 min
Dos de cada tres grans bancs suspenen en transparència

El sector financer és el més opac i només vuit dels principals bancs del món, entre els quals el Santander, aproven en aquest aspecte, segons els criteris de Transparència Internacional, una ONG dedicada a fomentar la difusió pública de dades i informació d'empreses i governs. L'ONG va avaluar fins a 105 multinacionals i un 55% van suspendre l'examen.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El sector financer és el que en va sortir més mal parat. De 24 entitats, només vuit aproven i la nota més alta és per al banc britànic HSBC, que puntua amb un 6,7 sobre 10. El Santander queda en sisena posició amb un 5,7 tot i treure la millor puntuació del sector a l'hora de donar informació sobre la separació d'operacions per països. Els pitjors alumnes en aquest sector -i en tota la classificació- són tres dels principals bancs xinesos que, juntament amb la japonesa Honda, puntuen per sota del 2.

Telefónica va ser l'altra multinacional espanyola que per grandària va ser avaluada. Va obtenir un 6,2. Les companyies més transparents van ser la noruega Statoil, amb un 8,3, i les mineres Rio Tinto i BHP Billiton, amb un 7,2 cadascuna. El director gerent de Transparència Internacional, Cobus de Swardt, va destacar que les multinacionals "continuen sent una part important del problema de la corrupció al món. Han de començar a coliderar les solucions i millorar moltíssim".

stats