AGRICULTURA
Economia 25/03/2012

Dues terceres parts de l'oli que s'etiqueta a Itàlia és espanyol

Segons la premsa transalpina, els olivarers italians compren l'oli a 50 cèntims per litre i el revenen a 3 euros. Degut a això, en realitat Itàlia importa més oli del que exporta

Efe
1 min
Un pagès produint oli a Grècia

RomaDues terceres parts de l'oli que s'etiqueta com a italià procedeix d'Espanya, segons afirma avui el diari torinès 'La Stampa'. El rotatiu italià, que cita dades de la principal associació d'agricultors del país, Coldiretti, afirma que, degut a aquest motiu, les importacions d'oli van superar les exportacions. En concret, Itàlia va importar 600.000 tonelades d'oli i en va exportar 300.000.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La major part d'aquest oli prové de les oliveres espanyoles, però també de Grècia, Portugal, França i Turquia.

Només en el cas espanyol, alguns olivarers italians compren el litre d'oli a 50 cèntims i després el revenen a un preu d'entre 2,5 euros i 3 euros.

Aquesta picaresca és, en realitat, un delicte. La Unió Europea prohibeix aquestes pràctiques des que, el 2008, va promulgar una directiva sobre la claredat de procedència a l'etiquetat dels productes. L'associació Coldiretti està col·laborant amb els agents de Duanes i els detectius antifrau italians, que han començat a perseguir severament aquestes pràctiques.

stats