Economia 07/02/2012

De Guindos, “segur” que Espanya aproparà la seva taxa d'atur a la mitjana europea

El ministre, "convençut" de trencar la tendència negativa de l'economia a "partir del segon semestre"

Joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, s'ha mostrat avui “segur” que Espanya reduirà la seva taxa d'atur fins a apropar-la a la dels països de l'entorn després d'aplicar les reformes estructurals que acabaran amb els “desequilibris” macroeconòmics “excessius”.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la seva compareixença al Congrés de Diputats, De Guindos no ha volgut concretar quan tindria lloc la reducció de la desocupació però ha avançat algunes previsions. "El ministeri d'Economia està convençut que el programa de reformes compromeses amb el govern ha d'anar dirigit a trencar la tendència negativa de la nostra economia a partir del segon semestre", ha dit.

Mentre la ministra de Treball, Fátima Báñez, també compareixia al Congrés per explicar les línies mestres de la reforma laboral, el titular d'Economia donava la seva pròpia opinió en una altra sala. De Guindos ha atribuït l'empitjorament de la crisi a Espanya en relació amb els altres països europeus a la “dramàtica situació” del mercat de treball i a la falta de reformes estructurals adients. En aquest sentit, ha criticat les “successives” reformes laborals de l'anterior govern del PSOE. “Van ser un fracàs perquè no van abordar els problemes estructurals del mercat laboral”, ha dit. El ministre ha apostat per lligar l'evolució dels salaris als “guanys de productivitat” de les empreses i reduir la taxa d'ocupació temporal. Ha atribuït l'alta taxa d'atur juvenil al fet que l'ajust hagi recaigut “com sempre és habitual” en l'augment de la temporalitat.

D'altra banda, De Guindos ha anunciat que realitzarà una gira per les principals places financeres d'Europa, Àsia i Amèrica per explicar les reformes que impulsa el govern espanyol.

stats