Economia 06/03/2012

Rajoy, “absolutament convençut” dels efectes positius de les reformes

Tot i que admet que “no ens trauran de la crisi en un, dos o tres mesos però serviran per assolir nous pilars per el futur de l'economia”. Demana als bancs que no neguin "crèdits a projecte viables ni a famílies solvents"

Joan Faus
2 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha insistit avui en que les mesures impulsades per l'executiu no sorgiran cap efecte immediat però s'ha mostrat “absolutament convençut” de les seves conseqüències positives a llarg termini.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

“Mai en la nostra història hem pogut consolidar creixement amb un dèficit i un deute voluminós”, ha dit Rajoy en la seva intervenció en unes jornades econòmiques a Madrid. Ha qualificat les mesures aprovades de “clares, ambicioses, justes i equitatives” però ha admès que “no ens trauran de la crisi en un, dos o tres mesos però serviran per assolir nous pilars" per el futur de l'economia i l'Estat del benestar.

En aquest sentit, el president del govern s'ha mostrat “absolutament convençut” de que les reformes augmentaran la “confiança” dels inversors, permetran a Espanya complir amb els compromisos europeus, “alleugeran” la pressió de la prima de risc i reduiran el pes dels interessos del deute públic en els pressupostos.

Rajoy ha tornat a dir que la flexibilització del dèficit públic està en “plena consonància” amb els acords europeus, ja que Espanya complirà al 2013 l'objectiu de dèficit del 3%. Rajoy ha insistit, però, que no s'han d'abaixar els braços. “Hem de tenir molt present que ni Europa ni ningú farà el treball per nosaltres. Perquè Europa pot sortir de la crisi i nosaltres seguir en ella, si no fem el que hem de fer”, ha subratllat.

D'altra banda, ha demanat a les entitats financeres que no neguin “crèdits a projecte viables ni a famílies solvents", tot i que ha admès que els nivells d'endeutament del sector són molt elevats. Per aconseguir aquest objectiu, ha dit que és “imprescindible” que les entitats sanegin els seus balanços per facilitar la concessió de crèdit. Segons ha explicat, l'objectiu de la reforma financera és que es pugui recuperar "el fruit de negoci bancari: comprometre amb el teixit econòmic i bolcar-se amb la societat".

stats