Economia 03/02/2012

Els presidents de les caixes intervingudes cobraran un màxim de 300.000 euros

El president de Catalunya Caixa, Adolf Todó, passarà de guanyar 1,5 milions anuals a 300.000 euros. Pel que fa a les caixes que van rebre préstecs del FROB, el màxim serà 600.000 euros, com el president de BFA-Bankia, Rodrigo Rato, que fins ara cobrava 2,34 milions

Joan Faus
1 min
De Guindos

MadridEl govern espanyol limitarà els sous dels directius d'entitats financeres que rebin ajudes públiques i s'hauran de simplificar els òrgans rectors de les caixes d'estalvi que no donen crèdits i dediquen un 90% dels seus excedents a obra social.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha explicat avui que els presidents de les quatre entitats intervingudes a través delFROB – s'hauran d'abaixar el sou un 76%, fins a un màxim de 300.000 euros a l'any. Els consellers delegats cobraran un 66% menys. I els consellers de menys nivell no podran guanyar més de 50.000 euros a l'any. No hi podrà haver cap remuneració variable, com plans de pensions.

Per exemple,

Pel que fa a les caixes que van rebre préstecs del FROB però no van ser intervingudes –el sou dels presidents haurà de disminuir un 67% i el dels consellers delegats, un 65%, fins als 600.000 euros anuals en tots dos casos. Per als consellers no executius el màxim serà de 100.000 euros. A més, es congela el pagament de “retribucions variables” als alts directius durant tres anys. D'aquí a tres anys s'analitzarà si les entitats han complert els plans de viabilitat acordats i es decidirà si es retornen o no els diners d'aquestes retribucions.

De Guindos ha anunciat també que les caixes d'estalvi hauran de convertir-se en fundacions si el seu capital és inferior al 25%. Abans, aquest mínim era del 50% i ara canvia amb la nova reforma bancària.

stats