Economia 17/02/2012

Els directius de les empreses públiques cobraran un màxim de 105.000 euros

El govern espanyol aprova un decret que limita els sous dels directius del sector públic empresarial. La reducció dels salaris serà d'entre un 25% i un 35%, i d'un centenar de consellers

Joan Faus
1 min

MadridLa vicepresidenta i portaveu del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat avui que l'executiu ha aprovat un decret llei que limita els sous dels directius del sector públic empresarial.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, Sáenz de Santamaría ha dit que les empreses es dividiran en tres tipus segons les seves dimensions. El sou màxim per als directius de les empreses més grans serà de 105.000 euros, per als de les mitjanes de 80.000 euros i per als de les petites de 55.000 euros. Aquesta serà la retribució màxima, incloent-hi pagues extres, com les de les dietes i els plans de pensió. El decret estableix, però, una retribució variable vinculada al compliment dels objectius financers de l'entitat.

La vicepresidenta ha dit que la reducció serà de mitjana entre un 25% i un 30%, i que en el cas de les empreses petites pot arribar a una disminució del 35%. Ha posat per exemple que en el cas de l'empresa pública Navantia els sous cauran un 28%, a Sepi un 27% i a Unosa un 23%. Sáenz de Santamaría no ha volgut donar xifres concretes però ha estimat que l'estalvi en dietes dels directius serà d'un milió d'euros.

Ha assegurat que els sous són “sensiblement inferiors” als de les empreses privades, però ha considerat que les limitacions són “raonables” pels “temps d'austeritat”.

La norma també fixa un màxim de consellers al consells d'administració d'aquestes empreses públiques. Per a les més grans serà un màxim de quinze, per a les mitjanes de dotze i per a les petites de nou. La vicepresidenta ha dit que la mesura produirà una supressió d'un centenar de consellers del sector públic empresarial.

stats