Economia 15/03/2012

Soria diu que el “previsible” és que hi hagi una pujada del preu de la llum a l'abril

El ministre diu que la sentència del Tribunal Suprem “obliga al govern a incrementar el preu de la llum” però que "no tot" recaurà en el consumidor

Joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha dit avui que el “previsible” és que hi hagi una pujada del rebut de la llum al mes d'abril després de la sentència del Tribunal Suprem que, segons el ministre, “obliga al govern a incrementar el preu de la llum”.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Soria ha puntualitzat, en declaracions al Congrés de Diputats, que “no tot” l'increment de la tarifa afectarà al consumidor perquè es reduiran els costos regulats de la tarifa. “El ministeri està treballant en un mix de disminució de costos i augment d'ingressos per complir l'auto del Suprem. Encara no se sap la proporció però ni tot el càrrec [anirà] al consumidor, ni tot als operadors, ni tot a l'administració pública”, ha assegurat.

El Tribunal Suprem va anul·lar dimecres l'increment dels peatges d'accés (el que paguen les elèctriques per utilitzar la xarxa), que després impacta en la tarifa d'últim recurs (TUR), el preu regulat que paguen més de 10 milions d'usuaris a l'Estat. L'alt tribunal va admetre les mesures cautelars demanades per Endesa i Iberdrola i va deixar sense efecte la pujada del 10% dels peatges, perquè considera que hauria d'haver estat molt més elevada, perquè no reconeix els costos del sector, que en aquest cas superen els 1.000 milions d'euros. Així, la sala tercera del Suprem dictamina en les conclusions de la interlocutòria que "el ministeri d'Indústria ha de complimentar la fixació dels peatges d'accés establerts per l'ordre impugnada fins al punt que amb ells se sufraguin en la seva integritat els costos de les activitats regulades".

stats