Economia 19/06/2013

Gas Natural aposta per augmentar la seva inversió a l'exterior

Villaseca diu que la reforma energètica que prepara el govern espanyol condicionarà el pla estratègic de la companyia

Reuters
2 min

SantanderEl nou pla estratègic que està preparant Gas Natural a l'espera de conèixer-se la reforma energètica del govern espanyol intensificarà previsiblement les inversions a l'estranger, segons ha indicat aquest dimecres el conseller delegat del grup, Rafael Villaseca.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa està preparant un nou pla estratègic després de veure com la seva estratègia per al 2014 es quedava obsoleta per la crisi financera i els profunds canvis que ha viscut el sector energètic, com a conseqüència de les diverses regulacions impulsades per aturar el problema del dèficit de tarifa.

"Sens dubte focalitzarem les nostres inversions, amb molta probabilitat, en mercats exteriors [...] naturalment, les decisions que prengui el govern afectaran l'interès d'invertir més o menys a Espanya", va dir Villaseca en una conferència organitzada per l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica a Santander.

El directiu de Gas Natural, que com és habitual va atacar les subvencions a les energies renovables i va demanar que incentivessin els cicles combinats que produeixen energia amb gas, no va voler avançar xifres ni dades del nou pla i es va limitar a dir que incrementarà la seva inversió a l'exterior.

El grup pretenia presentar la seva nova estratègia en els primers mesos del 2013, però va decidir finalment endarrerir-la fins conèixer les noves mesures que prepara el govern per aturar l'ingent problema del dèficit tarifari. "Estem esperant la reforma energètica per llançar-lo [el pla estratègic]. Sembla que a finals d'aquest mes, segons el ministeri, estarà llesta aquesta reforma. Si això és així, al cap d'unes setmanes, potser al setembre, no ho sé perquè hi ha les vacances pel mig, llavors serà quan ho farem", ha explicat Villaseca.

El Govern s'ha compromès a presentar la reforma energètica abans del mes de juliol, encara que en els últims dies informacions de diversos mitjans apuntaven a un possible retard que podria fer que la reforma no es conegués fins a mitjans del proper mes.

stats