Economia 13/08/2011

Marta Rovira assegura que ERC està disposada a parlar amb SI per anar junts a les generals

La futura secretària general dels republicans creu que el tàndem Bosch-Ridao pot frenar la davallada electoral del partit

Acn
1 min

BarcelonaLa futura secretària general d'ERC, Marta Rovira, està disposada a parlar amb Solidaritat Catalana per la Independència per sumar de cara a les generals del 20 de novembre. En declaracions a l'ACN, Rovira ha replicat així la proposta del parlamentari de Solidaritat, Alfons López Tena, que també s'ha mostrat obert a negociar amb ERC per anar plegats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Rovira ha anat més enllà i ha indicat que Esquerra està disposada a parlar no només amb forces polítiques, sinó amb actors de la societat civil i entitats per assolir els objectius que figuren al nom del partit: esquerra, republicana i Catalunya. Per això s'ha mostrat oberta a parlar amb qui vulgui tirar endavant algun d'aquests tres objectius.

Rovira ha manifestat que ERC està disposada a sumar "perquè els temps que imperen són els de la suma". Ha insistit en trobar punts d'acord amb partits polítics i actors d'àmbits de la societat civil com entitats i associacions. "Si trobem un conjunt de gent que vol sumar per treballar i amb una actitud de plena confiança, fantàstic", ha apuntat.

La futura dirigent d'ERC ha considerat que és "prematur" parlar d'acords de cara a les generals perquè encara no s'ha escollit el cap de llista dels republicans i l'executiva no ha debatut encara l'estratègia a Madrid. En aquest context, Rovira ha dit que a Madrid ERC vol defensar la independència, així com una via catalana de sortida de la crisi.

Ha reiterat que estan oberts a arribar a acords amb els que vulguin defensar algun dels tres objectius del partit: la llibertat nacional, la sostenibilitat de l'estat del benestar i els valors republicans. És a dir, ha indicat Rovira, els objectus que estan representats en les sigles del Partit: Esquerra Republicana de Catalunya.

stats