La borsa
Economia 21/06/2012

ERC reclama canvis a la llei perquè l'ICF actuï de banc públic

1 min
ERC reclama canvis  A la llei perquè l'ICF actuï de banc públic

Les dificultats per accedir al crèdit és un problema que cal resoldre per a la reactivació econòmica. Tots els partits hi coincideixen, però costa trobar-hi solució. Avui ERC farà la seva proposta, que consisteix a reclamar que l'Institut Català de Finances (ICF) pugui actuar com a banca pública.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El diputat republicà Pere Aragonès ha elaborat la iniciativa, que es vehicularà com una sol·licitud del Parlament perquè el Congrés reformi un reial decret capacitant l'ICF per equiparar-lo a una entitat de crèdit. Perquè sigui així, ERC necessita com a mínim el suport de CiU a la cambra catalana, cosa no impossible, atès que Unió va aprovar precisament en el seu congrés del maig convertir l'ICF en un banc públic.

Si la mesura tira endavant, el diputat republicà assegura que l'ICF podrà gestionar dipòsits de particulars i empreses, participar àmpliament en operacions dels mercats financers i optar a les subhastes del Banc Central Europeu a l'1% d'interès. A més, els comptes de l'ICF ja no computarien com a dèficit.

Aragonès afirma que cal que l'ICF substitueixi "el paper que no fa la banca privada ni l'ICO" en relació amb l'oferta de crèdits a baix preu a particulars, empreses i Govern. Per fer la proposta s'ha basat en l'experiència de bancs públics d'Alemanya, que veu clau per a la situació menys difícil que viu el país.

stats