Economia 07/10/2011

Els ERO han augmentat un 8% a Catalunya, tot i que afecten un 15% menys de treballadors, segons CCOO

La construcció i els serveis són els sectors més afectats, i la indústria i l'agricultura els menys perjudicats

Acn
1 min

BarcelonaEl nombre d'expedients de regulació d'ocupació (ERO) autoritzats a Catalunya entre gener i juliol d'aquest any han augmentat un 7,7% respecte el mateix període de l'any passat. La construcció i els serveis són els sectors més tocats pels expedients, amb un 31% i un 18% més de treballadors afectats en comparació amb el 2010. En canvi, la indústria i l'agricultura han vist reduït el nombre de treballadors implicats en processos de regulació d'ocupació, concretament un -35% i un -33%, respectivament.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquestes són les primeres conclusions d'un informe laboral que està elaborant CCOO i que farà públic a mitjans d'octubre. Malgrat l'increment del nombre d'ERO autoritzats en l'acumulat de l'any, l'informe constata que el volum de treballadors afectats, aquests 30.047, representen un 15% menys dels afectats que hi va haver l'any passat. D'aquests, quasi la meitat (47%) continuen procedint del sector de la indústria.

Segons el sindicat, aquestes dades juntament amb les de l'atur de setembre que situa en més de 600.000 els desocupats a Catalunya, constaten que la Reforma laboral "ha estat un autèntic fracàs" i "no serveix per crear ocupació ni per millorar la situació de les empreses". CCOO afirma que les variacions recollides en l'informe durant aquests primers mesos de l'any en relació amb el 2010, abans d'aprovar-se la reforma, "no responen sinó a oscil·lacions estacionals i no a un canvi de tendència".

stats