Economia 27/12/2011

Més EROs, però menys treballadors acomiadats fins a l'octubre

Els empresaris recorren més als expedients de suspensió temporal i reducció de jornada, en lloc dels d'extinció

Ara
1 min

BarcelonaLa persistència de la crisi portarà Catalunya a tancar l'any 2011 amb un nombre d'expedients de regulació d'ocupació (ERO) superior al de 2010, però amb un volum de treballadors afectats lleugerament inferior. Tot i que encara no s'han publicat les dades oficials dels mesos de novembre i desembre, la Generalitat ha autoritzat fins a l'octubre un total de 2.583 EROs, que han afectat 40.450 treballadors, mentre que l'administració n'ha rebutjat 35 més, que afectaven 377 treballadors. Aquest nombre d'expedients és superior als autoritzats fins al mes d'octubre de 2010 per la Generalitat, que van ascendir a 2.290, segons les dades del departament d'Empresa i Ocupació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Malgrat l'augment del nombre d'expedients, els treballadors afectats han baixat en relació amb l'any passat ja que, fins a l'octubre, s'han vist implicats en processos d'acomiadament col·lectiu i reducció d'ocupació 40.450 persones, envers les 51.056 de 2010. Aquest fet mostra que els empresaris han recorregut més als ERO

Entre els àmbits més afectats es troben el de l'automoció i la comercialització de vehicles i la indústria de productes alimentaris. Alhora, alguns dels expedients més destacats que han transcendit en aquests deu mesos són els d'entitats bancàries com CatalunyaCaixa i Unnim; Mútua de Terrassa i l'Hospital de Sant Pau, en el sector sanitari; i Sharp, Iveco o Alstom, en l'àmbit industrial; o Bimbo, en el sector alimentari.

stats