Els ERO es disparen un 62% després d'un any i mig de reforma laboral

En els cinc anys de crisi, els expedients han afectat més de 400.000 treballadors catalans. D'aquests, 72.700 han perdut la feina

Els expedients de regulació d'ocupació (ERO) s'han disparat a Catalunya un 62% després de l'aprovació de la reforma laboral, segons el balanç presentat aquest dimarts per la UGT de Catalunya.

El sindicat ha calculat que en el darrer any i mig, amb la nova llei vigent, s'han presentat el 41% dels ERO registrats durant tot el període de crisi que va arrencar fa cinc anys.

Dins de la tipologia d'expedients, els que suposen acomiadaments de treballadors també han augmentat el seu pes sobre el total. Els primers anys de la crisi suposaven un 10% del total i ara ja ronden el 20% dels ERO els que duen implícita la destrucció de llocs de treball, ha explicat el responsable de Política Sindical de la UGT, Camil Ros.

Més de 72.700 persones han perdut la feina en el marc d'un expedient de regulació en els últims cinc anys i gairebé una quarta part s'han concentrat en els últims 18 mesos.

Si navegues des d'un dispositiu mòbil fes clic aquí.