MERCAT LABORAL
Economia 18/07/2011

Creixen un 25% els ERO a Catalunya fins al juny, i afecten 27.000 treballadors

Les dades del primer semestre equivalen a 15 expedients presentats cada dia de mitjana amb 200 afectats, segons l'informe d'UGT de Catalunya

Redacció
1 min

BarcelonaEls expedients de regulació d'ocupació (ERO) van créixer un 25% en el primer semestre de l'any a Catalunya i van centrar-se especialment en les petites i mitjanes empreses, segons recull un informe de la UGT, que xifra en 27.300 els treballadors afectats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Entre el gener i el juny van registrar-se 1.852 ERO a l'administració laboral catalana, dels quals 285 van ser per extingir contractes i van afectar 6.000 persones. Això suposa un augment del 14% en els acomiadaments per aquesta via respecte al darrer semestre de l'any passat.

En comparació amb el primer semestre de 2011, els ERO d'extinció van pujar des dels 249 i els 5.700 afectats. UGT va alertar que, a més a més, els expedients afecten empreses cada cop més petites. Un 56% dels ERO presentats a Catalunya fins al juny eren d'empreses de menys de 10 treballadors.

Pel que fa a la resta de tipus d'expedients, els de reducció de jornada van concentrar gairebé sis de cada deu ERO i van aglutinar la meitat de les persones afectades. Les xifres mostren un clar transvasament dels ERO de suspensió de jornada (que van caure un 47%) en favor de les reduccions de jornada, principalment a causa dels canvis que va introduir la reforma laboral.

Si se sumen els expedients presentats al ministeri de Treball però amb afectació a Catalunya, les dades repunten fins als 2.052 ERO, amb més de 30.300 afectats, i els sectors més castigats són els serveis i la indústria del metall. Aquestes xifres donen una mitjana de 15 ERO presentats cada dia i 200 afectats.

stats