Economia 16/12/2011

Els Estats Units acusen de frau sis executius de les principals agències hipotecàries

Els directius de Fannie Mae i Freddie Mac van mentir sobre l'exposició a les hipoteques d'alt risc, segons el regulador nord-americà

1 min

El regulador de la borsa dels Estats Units ha acusat aquest divendres de frau sis executius de les agències hipotecàries Fannie Mae i Freddie Mac, les dues més grans del país. La denúncia considera que els directius van aprovar declaracions falses sobre l'exposició de les entitats a les hipoteques d'alt risc, també conegudes com a subprime.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'agència governamental, coneguda per la seva sigla en anglès SEC, va presentar els càrrecs davant el Tribunal Federal del Districte Sud de Nova York, i entre els acusats s'expliquen Daniel Mudd, executiu principal de Fannie Mae, i Richard Syron, executiu principal i president de Freddie Mac. Segons la SEC, els acusats "van aprovar conscientment" declaracions segons les quals les companyies van afirmar que tenien una exposició mínima en hipoteques d'alt risc quan va esclatar la bombolla d'especulació financera amb aquest tipus d'hipoteques.

Fannie Mae, creada el 1938, i Freddie Mac, establerta el 1970, van ser inicialment agències governamentals autònomes enfocades a revitalitzar el mercat immobiliari i estimular el mercat secundari d'hipoteques.

stats