ECONOMIA
Economia 02/09/2011

Els EUA denunciaran els grans bancs per haver enganyat els inversors amb els títols hipotecaris

Bank of America, JPMorgan Chase, Goldman Sachs i Deutsche Bank, entre els demandats. Se'ls acusa de no investigar la fiabilitat de les hipoteques 'subprime'

Redacció
1 min

BarcelonaEl govern dels Estats Units interposarà una demanda per "milers de milions de dòlars" contra alguns dels bancs més importants del país per haver enganyat els inversors sobre la qualitat dels valors basats en hipoteques venudes durant la bombolla immobiliària, segons informa el diari New York Times. L'Agència Federal de Finançament d'Habitatges (FHA, per les sigles en anglès), encarregada de vigilar les enormes institucions hipotecàries Fannie Mae i Freddie Mac, presentarà la demanda contra una llista de "més d'una dotzena" de bancs que inclou Bank of America, JPMorgan Chase, Goldman Sachs i Deutsche Bank. 



Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la denúncia, l'FHA argumentarà que els bancs, en agrupar hipoteques per poder emetre valors basats en aquests actius, no van investigar com calia la fiabilitat dels contractes hipotecaris, tal com exigeixen les lleis borsàries, i van passar per alt els indicis que els ingressos de molts prestataris s'havien exagerat o falsificat. Quan la bombolla immobiliària va esclatar a finals del 2008 i els hipotecats van començar a deixar de pagar els préstecs, la cotització dels títols hipotecaris va caure en picat. Com a conseqüència, Fannie Mae i Freddie Mac van perdre més de 30 mil milions de dòlars, unes pèrdues que es van cobrir, sobretot, amb diners provinents de les arques federals.

stats