Economia 13/09/2011

EUA pressiona per ampliar el fons de rescat europeu

El secretari del Tresor dels Estats Units aprofitarà la seva participació en la trobada de ministres de Finances de la UE per reclamar més força per fer front a la crisi del deute

Redacció
1 min
Barack Obama / EFE

BarcelonaEl president dels EUA, Barack Obama, alertava aquest matí de les conseqüències per l'economia mundial si Itàlia i, sobretot Espanya, s'acaben contagiant de la crisi del deute. Hores després, la pressió nord-americana per posar fil a l'agulla i solucionar els problemes financers europeus sorgeix del Tresor dels EUA.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El secretari d'aquesta institució, Timothy Geithner, aprofitarà la seva participació en la trobada de ministres de Finances de la UE per reclamar la ratificació del nou fons permanent de rescat financer (EFSF en les seves sigles en anglès) i, si s'escau, elevar-ne la quantitat.

El passat juliol, la zona euro va acordar permetre que el fons, actualment dotat amb 440.000 milions d'euros, pugui intervenir als mercats de deute sobirà, atorgar crèdits als governs nacionals i recapitalitzar bancs.

Geithner ja va afirmar la setmana passada durant la reunió del G7 a Marsella que la zona euro ha de demostrar "voluntat política" per superar la crisi de deute que pateix.

stats