Economia 12/07/2011

Blanco: "Haurem de ser ràpids i eficaços per tornar l'estabilitat als mercats de deute"

El portaveu del govern espanyol diu que "queden molts dies per a les eleccions"

Acn
2 min

MadridEl portaveu del govern espanyol i ministre de Foment, José Blanco, ha pres possessió del càrrec aquest dimarts en un acte a la Moncloa en el qual ha afirmat que l'executiu espanyol i els països de l'eurozona han d'actuar "ràpid i de manera eficaç" per "retornar la estabilitat als mercats del deute" després que hagi assolit en les últimes hores el rècord de 380 punts de diferencial amb el bo alemany. Blanco, que també ha afirmat que queden "molts dies" per a les eleccions, ha promès que actuarà amb "transparència" com a portaveu i ha afirmat que vol establir una "línia calenta" amb els mitjans de comunicació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"És difícil substituir el millor" ha dit en referència a Alfredo Pérez Rubalcaba. Blanco ha agraït la confiança que ha dipositat en ell el president del govern espanyol i ha assegurat que demostrarà aquesta gratitud amb "esforç i capacitat de treball". Ha recordat que la prioritat del seu govern és la recuperació i l'ocupació i ha recordat que a l'Estat "tothom", és a dir, les administracions públiques i els actors econòmics, "ha de contribuir a reafirmar l'estabilitat i la solvència de l'economia espanyola".

Blanco ha promès que actuarà com a portaveu amb "transparència" i "claredat" i que s'esforçarà per no entrar en una dinàmica de soroll i confrontació. "Per això el meu mètode serà el respecte a la veritat, a la intel·ligència de la gent i a la independència i pluralitat dels periodistes i dels mitjans de comunicació", ha sentenciat, abans de recordar que "queden molts dies per a les eleccions".

"Línia calenta" amb els mitjans

En aquest marc, Blanco s'ha mostrat esperançat que podrà establir una "línia calenta" de comunicació amb els mitjans que "sigui fluida i intensa". També ha intervingut a l'acte el candidat del PSOE a les eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, que s'ha acomiadat com a portaveu i ha definint Blanco com una persona "pròxima i fiable" que "té les característiques que el fan un portaveu excel·lent".

stats