Ecolumber ampliarà capital en 17 milions

La cotitzada catalana vol créixer en el negoci de la fruita seca

L'empresa agroforestal Ecolumber preveu ampliar capital per un import de 17 milions d'euros per finançar el seu pla estratègic i iniciar una nova fase de creixement basada en la integració vertical de tota la cadena de valor, segons ha informat aquest dilluns la companyia.

Després de completar l'anterior pla estratègic, que incloïa la plantació d'unes 200 hectàrees de nogueres i ametllers per a la producció de fruita seca en finques que disposen d'avançades tecnologies de cultiu, Ecolumber es proposa ara controlar tot el cicle d'explotació agrària i potenciar el producte de quilòmetre zero.

La finalitat de l'ampliació de capital és, en primer lloc, iniciar la integració vertical amb l'adquisició de Grup Utega -empresa especialitzada en el tractament, transformació, envasament i venda de fruita seca-, la qual cosa permetrà la presència del grup en totes les fases de la cadena de valor, amb una millora de la posició competitiva conjunta.

La companyia, que des del 2009 cotitza a la Borsa de Barcelona, es proposa també dur a terme inversions complementàries per incrementar la producció de les finques i desenvolupar nous productes i mercats.

La junta d'accionistes d'Ecolumber, celebrada al mes de març, ja va aprovar la ampliació de capital de fins a 20 milions d'euros. L'empresa que presideix Juan Pi, expresident d'IBM a Espanya i conseller del BBVA, preveia llavors una doble operació, amb una ampliació de capital de 18 milions, més una segona de dos milions realitzada amb la compensació de crèdits.

GVC Gaesco actuarà com a entitat coordinadora, col·locadora i agent de l'operació d'ampliació de capital, segons ha informat Ecolumber, que ha posat a disposició dels inversors les línies d'actuació del seu nou pla estratègic.

Ecolumber és la matriu d'un grup empresarial dedicat a la gestió i explotació de cultius en règim superintensiu per a la producció de fusta de noguera i fruita seca, i disposa a més d'una tecnologia agrària pròpia que permet accelerar i potenciar els cicles biològics.