DEUTE
Economia 22/03/2012

El govern espanyol estudia una emissió d''hispabons' per després de l'estiu

El ministeri d'Economia es planteja vendre deute per a les diferents administracions públiques, cosa que permetria estalviar uns 1.000 milions d'euros

Efe
1 min

BarcelonaEl ministeri d'Economia està buscant una fórmula per a l'emissió d''hispabons', que podrien veure la llum després de l'estiu, segons fonts financeres consultades per Efe. L'assumpte es va exposar ahir en una trobada celebrada entre el Tresor espanyol i diferents inversors. De fet, les mateixes fonts han explicat que primer cal definir l'aval que oferiria l'Estat en aquestes emissions, les garanties que tindria el deute, així com la seva denominació, els terminis de venciment o la rendibilitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els 'hispabons' permetrien harmonitzar les emissions de les diferents administracions públiques (i evitar, així, que hagin de pagar més que el que paga l'Estat). Fa mesos que diferents autonomies, liderades per Catalunya, els reclamen. El ministeri d'Economia estudia impulsar-los, cosa que permetria estalviar uns 1.000 milions d'euros, segons estimacions del ministre d'Economia, Luis de Guindos.

La setmana passada, De Guindos ja va avançar que "en aquests moments de dificultat d'accés de moltes comunitats autònomes i ajuntaments als mercats de capital cal que pensem en la possibilitat d'harmonització de les emissions de diferents administracions públiques".

stats