COMPETITIVITAT
Economia 25/03/2011

Amnistia per fer aflorar l'economia submergida

Zapatero anuncia un "pla d'incentius" per combatre l'activitat econòmica irregular. S'aplicarà durant un any i mig: entre el proper mes de juny i el desembre de 2012.

àlex Font Manté
1 min
José Luis Rodríguez Zapatero, a l'arribada de la segona jornada de la cimera europea

Enviat especial / Brussel·lesEl president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat avui a Brussel·les que impulsarà una "pla d'incentius" per fer aflorar l'economia submergida. Així ho ha comunicat en una roda de premsa al tancament de la cimera del Consell Europeu que s'ha cel·lebrat entre ahir i avui a la capital belga.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La lluita contra l'economia submergida és una de les mesures exigides al Pacte de l'Euro, un acord europeu per impulsar la productivitat. El pacte inclou els països de la zona euro i sis països més que també han volgut afegir-se a la iniciativa (Dinamarca, Polònia, Romania, Bulgària, Lituània i Letònia).

Zapatero no ha donat gaires detalls de quin seran els incentius per fer aflorar l'economia submergida, però ha assegurat que el ministeri de Treball ja està elaborant aquest pla i que s'aplicarà durant un període determinat: des del proper mes de juny fins al desembre de 2016.

El president espanyol ha anunciat altres mesures per impulsar la competitivitat: l'acord de la negociació col·lectiva (que s'ha de tancar durant l'abril), una nova llei concursal, la modificació dels serveis professionals perquè hi hagi més competència en aquest sector i la modernització de la Formació Professional (FP), entre d'altres.

Al mateix temps, Zapatero ha promès que s'establirà un límit a la despesa de l'Estat, que no podrà sobrepassar mai el creixement del PIB. El president espanyol ha assegurat que aquesta norma només regirà per a l'administració central i que no serà obligatori per a les comunitats autònomes, tot i que intentarà convèncer-les perquè l'apliquin.

stats