Economia 16/05/2012

Edward Hugh, al programa 'Singulars': "Catalunya serà intervinguda al novembre"

L'economista atribueix motius polítics a la intervenció de l'Estat, creu que el govern espanyol "posa el partit per davant del país"

Ara
1 min
Edward Hugh

BarcelonaL'economista Edward Hugh ha assegurat aquest dimarts a la nit en una entrevista al programa 'Singulars' del 33 que Catalunya serà intervinguda "al novembre" per l'Estat espanyol. L'economista atribueix motius polítics a aquesta intervenció estatal a l'autonomia financera catalana, ja minvada per les tensions de tresoreria que actualment pateix el Govern.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Des del seu punt de vista, aquesta intervenció es deu al fet que el govern de Rajoy posa "el partit per davant del país". A més a més, en aquest context d'intervenció, Hugh situa altres zones de l'Estat no governades pels populars, com és el cas d'Andalusia i Astúries. El principat cantàbric serà el primer a ser intervingut perquè "es tracta d'una qüestió menor", assegura. L'expert afirma que els catalans "no només ens hem d'imaginar que això passarà, sinó que ens hem de preparar" per quan arribi aquesta situació, ha dit al programa de Jaume Barberà.

Hugh és un economista amb un gran reconeixement a nivell internacional que, en paraules de Barberà, "és preguntat per qualsevol mitjà de parla anglesa a l'hora d'esmentar Espanya a nivell econòmic".

Sortir de l'euro

Al costat de Hugh, durant l'entrevista, també ha intervingut un altre economista, Jonathan Tepper, que ha advertit que una solució per a la crisi a Espanya podria ser la sortida de l'euro. Tot i això, Tepper insisteix que "cap solució és fàcil" i que Espanya hauria de triar entre quedar-se a l'eurozona o sortir-ne. És a dir, entre "patir molt dolor durant sis mesos i tornar a créixer o patir menys dolor però que duri 5 o 10 anys".

stats