Economia 21/05/2012

Edward Hugh: "Les comunitats intervingudes seran Catalunya i Andalusia"

L'economista explica que la intervenció de Catalunya "serà la manera amb què el ministre Montoro demostri a Brussel·les que té capacitat d'actuar"

Ara
1 min

BarcelonaL'economista Edward Hugh ha tornat a alertar aquest matí, des dels micròfons de Catalunya Ràdio, que Catalunya serà intervinguda el proper mes de novembre. L'expert ja havia fet aquest avís la setmana passada al programa 'Singulars', i avui ha explicat que Catalunya i Andalusia seran les dues comunitats que, molt probablement, el govern central intervindrà.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"El govern del PP està molt pressionat i buscarà dos exemples forts, com Catalunya i Andalusia, i així, el senyor Montoro pot anar a Brussel·les a demostrar que té capacitat d'actuació". Hugh ha explicat que d'aquesta manera es justifica "la història que ha venut el PP, i és que la culpa del dèficit de l'Estat és de les comunitats autònomes".

L'economista ha reconegut que la Generalitat "ha estat un dels primers governs a intentar corregir la situació econòmica i ha fet un gran esforç", però, segons ell, això no evitarà la intervenció. "Els grecs també van fer esforços i no van servir, al final", ha dit.

D'altra banda, Hugh a alertat que "Espanya estarà cada cop més intervinguda i amb els comptes cada cop més controlats".

Sobre el futur de l'euro, l'economista ha dit: "L'euro es pot salvar, però no sé si es farà tot el necessari per aconseguir-ho", i ha recordat que ell fa molts anys que defensa els eurobons, "tot i que ara ja no sé si és massa tard", ha comentat.

stats