El tràfic de mercaderies al port de Barcelona creix un 6,5% fins a l'agost

El nombre de viatgers de creuers puja un 7%

El tràfic total de mercaderies al port de Barcelona fins a l'agost va augmentar un 6,5%, fins a arribar a 32,9 milions de tones, segons ha informat aquest divendres l'autoritat portuària.

Destaca especialment el tràfic de contenidors, amb un increment del 15%, fins als 1,48 milions de TEU (1 TEU equival a un contenidor estàndard de 20 peus). El tràfic de contenidors d'importació va augmentar un 10%, així com el d'exportació, que ho va fer un 3%. També va augmentar molt el nombre de contenidors de transbordament –que es desembarquen al port per tornar-los a embarcar fins al destí final–, que es van incrementar un 45%.

Alhora, destaca l'increment del tràfic de vehicles, amb 613.000 unitats transportades, amb un augment del 8%. Del total, 305.056 unitats van ser d'exportació, amb un augment del 3,5%, i 137.674 unitats van ser d'importació, amb un increment del 23%.

El transport de líquids a granel va augmentar un 3%, especialment per l'increment del transport de gasoil, que ha crescut un 49%. El tràfic de sòlids a granel va pujar un 6% per l'augment de les exportacions de ciment i clínquer (9%), de cereals i farines (94%) i de  pinsos i farratges (20%).

La Xina, el primer soci

L'augment del tràfic de mercaderies s'explica per l'increment dels intercanvis amb els principals mercats. La Xina continua sent el primer soci comercial del port, i els intercanvis amb aquest país s'han incrementat un 10%. Altres estats que destaquen per l'augment d'intercanvis comercials del port són els Estats Units (9% d'increment), l'Índia (14%), l'Aràbia Saudita (6%) i Mèxic (7%).

Respecte al trànsit de passatgers, han passat pel port 2,6 milions de persones en els vuit primers mesos de l'any, cosa que suposa un augment del 7%. Del total, 962.913 han sigut viatgers de línies regulars, amb un increment del 8%. La resta, 1,7 milions, han sigut passatgers de creuers, amb un increment del 7%. A més, destaca l'augment dels passatgers de creuers que tenen Barcelona com a port base, que s'han incrementat un 17%.