Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

La ministra de Treball italiana anuncia la retallada de les pensions entre llàgrimes

El govern italià amplia els anys de cotització i congela les pensions més altes

La ministra italiana de Treball, Elsa Fornero, no ha pogut evitar les llàgrimes quan ha anunciat un dels aspectes més dolorosos del pla d'ajust aprovat pel govern italià: la modificació del sistema de pensions. S'incrementa a 42 anys per als homes i 41 per a les dones el mínim d'anys cotitzats per poder percebre la pensió "anticipada" sense recórrer al sistema de quotes.

Després que la ministra acabés la seva intervenció entre llàgrimes, el primer ministre Mario Monti ha assenyalat que el pla preveu congelar les pensions superiors als 960 euros mensuals i manté la revisió de les jubilacions mínimes en funció de la inflació.

El govern italià ha aprovat aquest diumenge un paquet de mesures d'austeritat per valor d'uns 25.000 milions d'euros destinat a intentar equilibrar les finances italianes i aturar la crisi del deute que també afecta altres països de l'eurozona.

Entre les mesures més destacades, hi ha elevar l'edat de jubilació, augmentar els impostos de la renda a les grans fortunes i sobre actius immobiliaris i un increment de l'IVA i L'IRPF. Amb aquestes mesures, l'executiu tecnòcrata espera recuperar la confiança dels mercats, molt deteriorada des que els interessos pels bons a 10 anys es van situar per sobre el 7%, i situar-se en zona de rescat.

Més continguts de