Economia 02/12/2011

Queden 1.708 milions d'euros en bitllets i monedes de pesseta esperant que els canviïn

La xifra es redueix lentament. Tot i això, la quantitat pendent de bescanviar equival a la cotització borsària d'empreses com Indra

Efe
1 min
Monedes / EFE

MadridEls espanyols conservaven a finals d'octubre 1.708 milions d'euros en forma de bitllets i monedes de pesseta que encara esperen per ser canviats. Són dos milions menys que el mes anterior, segons dades del Banc d'Espanya publicades aquest divendres. Aquesta xifra, 1.708. milions d'euros, equival aproximadament a la capitalització borsària d'empreses com Indra o Borses i Mercats Espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Banc d'Espanya va començar a canviar bitllets i monedes de l'antiga moneda per euros el gener de 2002, de manera que la moneda única està a punt de complir la seva primera dècada de vida. En aquell moment, hi havia 48.750 milions d'euros en pessetes en circulació, dels quals aproximadament 46.230 milions eren bitllets i altres 2.520 milions eren monedes.

Amb només dos mesos

Un parell de mesos després, l'1 de març d'aquell mateix any, els espanyols van abandonar la moneda que havien utilitzat durant 133 anys i es van veure obligats a efectuar tots els seus pagaments en euros.

Fins al 30 de juny d'aquell any, el bescanvi es va poder realitzar en sucursals bancàries, i a partir de llavors el Banc d'Espanya va passar a ser l'única entitat autoritzada per fer-ho.

No totes les monedes de pesseta es poden canviar

Els bitllets de pesseta emesos a partir de 1939 són canviables per un temps limitat, mentre que els que corresponen a la Guerra Civil han de ser examinats pels experts de l'entitat per determinar el seu valor de canvi.

Pel que fa a les monedes, el Banc d'Espanya només accepta canviar les corresponents a l'última encunyació, que van ser posades en circulació el 1997, així com les monedes commemoratives de 2.000 pessetes.

stats