Economia 01/04/2012

Entra en vigor l'encariment de la llum i el gas

La factura elèctrica a les llars augmentarà un 7% i la del gas pujarà un 5% de mitjana després que el govern espanyol aprovés una nova pujada de tarifes

Agències
1 min

MadridLa factura de la llum s'encareix a partir d'aquest diumenge un 7% per al consum a les llars i un 4% per a les empreses. Pel que fa al gas la factura s'encareix un 5% mentre que la bombona de butà també puja, gairebé un 3%. És la conseqüència de l'aprovació, el divendres passat, d'una nova pujada de tarifes energètiques per part del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'augment del rebut de la llum afectarà uns 20 milions de llars i petites i mitjanes empreses. La mesura permetrà obtenir 1.400 milions d'euros.

El govern espanyol ho justifica pel compliment d'una sentència del Tribunal Suprem i la necessitat de reduir el dèficit tarifari. Segons el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, la resolució obliga a reduir el dèficit tarifari, és a dir, la despesa en la distribució de l'energia que no cobreix la factura de la llum.

L'Oorganització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha advertit als abonats, en declaracions a Catalunya Informació, que la pujada encara pot ser més grans si no tenen contractada la tarifa d'últim recurs i han aconsellat que es revisin els contractes per adherir-se a aquesta tarifa.

stats