Economia 12/08/2012

Erwin Rauhe: "Ens falten infraestructures més eficients per salvar la indústria"

Reivindicació "Demanem un marc normatiu estable i uns costos energètics millors per augmentar la competitivitat de Tarragona"

T.g.
2 min
Erwin Rauhe en la presentació de resultats del grup BASF a Espanya corresponent al 2011.

Erwin Rauhe va substituir el 2001 Josep Maria Bach, el directiu català que va portar a la petroquímica de Tarragona inversions milionàries de la central alemanya de BASF durant la dècada dels anys noranta. La situació industrial ha canviat, però Rauhe, que també és el màxim responsable de les activitats del grup al sud d'Europa, defensa la competitivitat de les filials del grup.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Quina és la posició de la multinacional al mercat espanyol?

Hem apostat sempre per les nostres empreses espanyoles. Una bona prova d'això és que enguany hem previst duplicar les nostres inversions fins als 40 milions d'euros. La majoria es destinaran a les fàbriques del polígon petroquímic de Tarragona. Tenim un gran compromís, que malgrat els problemes de demanda existents segueix sent atractiu com a plataforma de producció. Les vendes del 2011 van marcar un rècord històric per al grup a Espanya, amb una facturació de 1.537 milions, que va suposar un increment del 17% sobre l'any anterior. L'evolució del primer trimestre ja no ha estat tan favorable, amb una caiguda del 14%, però ha estat en línia amb el comportament dels mercats.

Amb aquestes perspectives, com es pot tancar aquest exercici?

A diferència dels resultats de l'any passat, els primers tres mesos del 2012 fan preveure una incertesa creixent, que és comuna a l'àrea mediterrània i a Espanya en particular. Amb tot, pensem que enguany estarem molt a prop dels excel·lents resultats del 2011, malgrat la debilitat de la demanda interior. Hem de tenir present que la zona del sud d'Europa que gestiono genera el 7% del negoci total del grup, el mateix que l'Amèrica del Sud, l'Àfrica i el Pròxim Orient junts.

Vostès sempre es queixen de les connexions, les infraestructures i el cost energètic a Espanya.

Ens falten infraestructures més eficients per salvar la indústria. Demanem un marc normatiu més estable, perquè els projectes poden durar 10 anys des que es planifiquen fins que es realitzen. També trobem a faltar uns costos energètics més competitius i unes possibilitats logístiques comparables a la resta d'Europa. És el cas de la inversió que hem previst a Tarragona d'uns 20 milions per aixecar una terminal ferroviària que ens connecti amb el nord d'Europa. Tot depèn de si arriba l'ample de via europeu en un termini raonable. Si no és el cas, no farem la inversió. És un projecte bàsic per ser competitius i perquè vinguin inversions a la petroquímica.

stats