EMPRENEDORIA
Economia 15/06/2012

Esade s'encomana a la cultura de garatge de Silicon Valley

Ignasi Pujol
2 min

SANT CUGAT DEL VALLÈSBill Hewlett i Dave Packard es van graduar el 1934 a la universitat californiana de Stanford i van crear -gràcies a una inversió de 538 dòlars- HP en un garatge a Palo Alto, el nucli del que dècades més tard es coneixeria com a Silicon Valley. "Si d'aquell garatge en va sortir HP, què no serem capaços de crear aquí?", es preguntava ahir Eugènia Bieto, directora general de l'escola de negocis Esade, durant la presentació del nou espai EGarage.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Esade s'ha inspirat en l'esperit emprenedor de la vall californiana per crear aquest espai, concebut com una "preincubadora" de projectes que pretén convertir-se en un punt de trobada entre joves emprenedors i possibles inversors. L'EGarage està ubicat al campus d'EsadeCreapolis, a Sant Cugat del Vallès.

La inauguració va tenir com a patrons dos dels emprenedors d'èxit formats a les aules d'Esade: Manel Adell i José Manuel Villanueva, fundadors de Desigual i Privalia, respectivament.

Bieto va explicar que l'obertura d'EGarage suposa materialitzar una aposta que l'escola va prendre fa quaranta anys, la de "fomentar l'esperit emprenedor i formar persones capaces de crear empresa i desenvolupar iniciatives noves". L'EGarage ha estat dissenyat pels mateixos estudiants, que disposen d'unes instal·lacions lluminoses i funcionals -amb pantalles, sales de treball i conferències, pissarres i fins i tot cuina- obertes de vuit del matí a deu del vespre.

Novetats del curs

En una trobada posterior amb la premsa, la responsable d'Esade, acompanyada d'altres membres de la direcció del centre, ha donat a conèixer les novetats de l'escola de negocis de cara al curs acadèmic vinent. Ha explicat, en aquest sentit, que el màster en administració d'empreses (MBA) s'impartirà a partir d'ara al campus de Sant Cugat, a l'edifici d'EsadeCreapolis, l'adequació del qual ha suposat una inversió d'aproximadament un milió d'euros.

Una altra de les novetats és que el grau de direcció d'empreses-BBA s'impartirà íntegrament en anglès, la qual cosa situarà els alumnes, segons l'escola de negocis, en una posició privilegiada per accedir a un ampli ventall de sortides professionals.

Esade, a més, estrenarà aquest curs el doble grau en direcció d'empreses i dret, un programa de cinc anys i un trimestre que donarà accés a dues titulacions oficials: el grau en dret i el grau en direcció d'empreses-BBA.

Bieto, d'altra banda, s'ha mostrat convençuda que la greu situació econòmica d'Espanya no afectarà les matriculacions de l'escola, considerada una de les millors del món en el seu camp.

"A la gent li preocupa més on estàs en les classificacions de les escoles de negocis, i cap té una variable que tingui en compte la situació econòmica del país", va assegurar la directora general de l'escola de negocis.

EsadeCreapolis, que actua com a incubadora d'empreses i acull departaments d'R+D d'empreses, té actualment un índex d'ocupació del 80%.

stats