Economia 26/02/2013

Espanya arriba a un acord amb Brussel·les sobre el regulador únic

Soria trasllada a la vicepresidenta de la CE que introduirà els canvis que Europa demana en la futura legislació per unificar els òrgans reguladors a tot l'Estat

Efe
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta de la Comissió Europea (CE) i responsable de Telecomunicacions, Neelie Kroes, ha donat per fet aquest dimarts l'acord entre Brussel·les i Espanya sobre el regulador únic. S'ha mostrat satisfeta per les mesures que introduirà el govern espanyol en la tramitació a les corts de la legislació que unifica els òrgans reguladors a l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Kroes s'ha reunit aquest matí amb el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, en el marc del Mobile World Congress (MWC), i a la seva sortida ha comentat als periodistes la seva satisfacció per la trobada, després d'haver criticat alguns aspectes sobre la nova llei que preparava el govern del PP.

El ministeri d'Indústria ja va avisar dilluns que introduiria les modificacions que volia la CE en el projecte per aglutinar tots els reguladors en un sol òrgan a Espanya.

Kroes ha assenyalat als periodistes que la reunió d'avui ha estat molt profitosa i ha assenyalat el seu interès per l'Agenda Digital Espanyola i especialment pel projecte de llei de telecomunicacions que introdueix mesures per fomentar les inversions en xarxes.

El ministre ha incidit en el fet que la nova llei de telecomunicacions "facilitarà el conjunt d'inversions que s'han de fer per part dels operadors per disposar de les millors infraestructures de telecomunicacions possibles a Espanya".

Abans d'aquesta trobada, el ministre d'Indústria ha pronunciat una conferència a porta tancada en el marc del MWC en què ha defensat la fortalesa d'Espanya en el sector de les telecomunicacions mòbils, on compta amb importants infraestructures.

stats