ECONOMIA

Espanya culmina amb èxit la subhasta de 4.500 milions de deute

Per setena vegada consecutiva, el tresor espanyol ha aconseguit rebaixar l'interès que paga pel seu deute. Aquest matí ha col·locat 4.560 milions de bons a tres i cinc anys a un tipus del 2,9% i 3,5%, respectivament.

El relaxament de la crisi del deute sembla que pren cos. Així ho indica la cl·locació de deute d'aquest matí per part del Tresor espanyol, que ha aconseguit per setena vegada seguida rebaixar el cost que paga als inversors. La subhasta de 4.560 milions d'euros de bons a tres i cinc anys s'ha saldat aquest matí amb una rebaixa de l'interès aplicat fins a nivells d'octubre de 2010.

En concret, s'han col·locat 2.522 milions amb un interès del 2,9%, inferior al 3,5% precedent. En la modalitat a cinc anys s'han comercialitzat 983 milions al 3,5% (s'havia pagat un 4,05% en la subhasta anterior) i 1.053 milions al 3,7%, també per sota del 5,5% precedent. La quantitat col·locada supera lleugerament l'objectiu màxim de l'emissió, que es situava als 4.500 milions. Les entitats interessades havien demanat més del doble, fins a 10.500 milions. 

Cal tenir en compte que aquesta és la primera subhasta que realitza el tresor espanyol després de la rebaixa de dos esglaons de finals de gener per l'agència Fitch. D'altra banda, la prima de risc, que dictamina el diferencial entre el bo espanyol a 10 anys i l'alemany, es manté aquesta setmana sobre els 300 punts.