Economia 05/09/2012

Espanya és un dels països amb el dèficit més descontrolat i amb pitjor accés al crèdit, segons un informe

L''Informe de competitivitat global' del Fòrum Econòmic Mundial situa l'estat espanyol com el 36è en competitivitat

Ara
1 min

BarcelonaL''Informe de competitivitat global', presentat aquest dimecres pel Fòrum Econòmic Mundial, assenyala l'estat espanyol com un dels països on és més difícil l'accés al crèdit i on el dèficit públic està més descontrolat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'estudi, coordinat, entre altres economistes, pel català Xavier Sala i Martín, situa l'Estat en la 36a posició –igual que l'any passat– en l'índex de competitivitat global, tot i que és la dotzena economia mundial. Lluny del 'top ten', que és on, segons les recomanacions del Fons Monetari Internacional, hauria de ser Espanya.

El principal llast de l'economia espanyola per accedir als primers llocs és el control del dèficit públic, en què se situa al lloc 135 d'un total de 144 països. L'any passat, l'estat espanyol va tancar l'exercici amb un dèficit del 8,9%.

Pel que fa a l'accés al crèdit, un altre dels punts dèbils de l'economia espanyola, se situa al lloc 122 –també d'un total de 144–, tot i que supera, per exemple, Itàlia. La forta exposició al totxo de la banca espanyola, en ple procés de reestructuració, dificulta l'accés al crèdit dels empresaris.

stats