Espanya lidera el creixement de les economies desenvolupades, segons l'FMI

La institució confirma la revisió a l'alça de les previsions d'augment del PIB fins al 3,1% per al 2017 i el 2,4% per al 2018

Espanya tornarà a ser l'economia desenvolupada amb més ritme de creixement aquest any i el següent, segons el Fons Monetari Internacional (FMI), que ha confirmat aquest dilluns els pronòstics desvelats la setmana passada durant la visita a Madrid dels tècnics de l'organisme. Així doncs, revisa a l'alça les seves expectatives d'expansió per a Espanya, fins al 3,1% el 2017 i el 2,4% el 2018. No obstant, la institució internacional ha expressat dubtes sobre l'evolució de l'economia dels EUA i el Regne Unit, països sobre els quals ha retallat les previsions de creixement.

En el cas espanyol, les noves previsions de l'FMI que contenen l'actualització de l'informe 'Perspectives econòmiques mundials', que ha sigut presentat a Kuala Lumpur, confirmen una millora de mig punt percentual en el cas del 2017, quan el PIB creixerà un 3,1%, i de 3 dècimes per al 2018, quan el creixement serà del 2,4%.

Com a conseqüència de la millora prevista a Espanya, així com en les economies d'Alemanya, França i Itàlia, l'FMI ha revisat a l'alça el pronòstic de creixement per a la zona euro, fins a l'1,9% el 2017 i l'1,7% el 2018, fet que suposa una millora de 2 dècimes i 1 dècima respecte als pronòstics de l'abril.

Dubtes sobre els EUA de Trump

Per contra, l'FMI ha confirmat els dubtes expressats a final de juny sobre les polítiques de l'administració Trump, quan va revisar a la baixa els seus pronòstics de creixement per als EUA, fins al 2,1% aquest any i el següent, la qual cosa representa una rebaixa de 2 dècimes i 4 dècimes respectivament en comparació als pronòstics anteriors.

"En el cas dels EUA, les projeccions de creixement són més baixes que a l'abril, principalment perquè es presumeix que la política fiscal serà menys expansiva del previst", afirma la institució. Així mateix, la institució internacional ha retallat la seva previsió de creixement per al Regne Unit el 2017, quan l'economia britànica s'expandirà a un ritme de l'1,7%, 3 dècimes menys de les esperades a l'abril, mentre manté en l'1,5% el seu pronòstic per al 2018.