TRESOR
Economia 24/04/2012

Espanya col·loca 1.900 milions de deute i gairebé duplica l'interès respecte a l'emissió anterior

Segons el ministeri, l'objectiu de l'emissió s'ha mantingut en nivells modestos perquè el Tresor no necessita liquiditat en aquests moments

Efe
1 min

BarcelonaEl tresor públic ha col·locat avui 1.900 milions d'euros en lletres a tres i sis mesos i en ambdós casos pràcticament ha hagut de duplicar-ne l'interès des de l'anterior emissió, celebrada al març. Les lletres a tres mesos s'han col·locat amb una rendibilitat del 0,72%, davant el 0,43% anterior. Els 1.208 milions restants a sis mesos s'han adjudicat amb un interès del 1,63%, el doble del 0,87% precedent.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La ràtio de cobertura –proporció entre la demanda i l'import adjudicat– ha estat molt elevada, de 4,8 vegades.

No obstant la pujada de la rendibilitat, l'interès al qual s'han col·locat aquestes dues emissions és inferior al que el Tresor va aplicar en la subhasta de lletres a curt termini de gener, que va ser de l'1,33% per a les lletres a tres mesos i de l'1,90% per a les de sis mesos.

Fonts del ministeri d'Economia han explicat que l'objectiu de l'emissió s'ha mantingut en nivells modestos pel fet que el Tresor no necessita en aquests moments liquiditat, donada la sobreemissió que s'ha dut a terme durant el primer trimestre de l'any.

stats