Espanya va ser el país de l'OCDE on més van créixer les desigualtats entre el 2007 i el 2010

El segon país amb una desigualtat més elevada va ser Eslovàquia, amb un 1,4%, seguit de França i Suècia, amb un agreujament d'un 1%

Espanya va ser el país on més van augmentar les desigualtats entre 2007 i 2010, segons ha informat aquest dimecres l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic.

L'informe de l'OCDE ha explicat que la desigualtat dels recursos per família (coeficient Gini) va empitjorar un 2,9% a Espanya en aquests tres anys.

El segon país amb una desigualtat més elevada va ser Eslovàquia , amb un 1,4% , i a continuació es van situar França i Suècia , amb un agreujament d 'un 1%.

Si únicament es tenen en compte els ingressos del treball i del capital , i no els beneficis obtinguts per les polítiques socials , l' increment més gran de les desigualtats entre 2007 i 2010 es va donar a Irlanda ( amb una diferència de set punts ) , seguida d'Espanya (sis punts ) , Estònia ( quatre) i Japó (tres ) .

En conjunt, per als 30 països de l'organització sobre els quals hi ha dades disponibles , l'increment de les desigualtats va ser d'un 1,2% en termes del coeficient de Gini .

Durant els tres anys objecte de l'estudi , la caiguda dels ingressos de treball o de capital per a les famílies es va situar al voltant del 2 % anual en termes reals a l'OCDE .

Els descensos més pronunciats es van registrar a Islàndia , amb un 12 % anual ; Nova Zelanda i Grècia , amb un 8%; Estònia i Mèxic , amb un 6%, i Espanya i Irlanda , amb una mica menys del 6 %.

Per contra , les remuneracions salarials i financeres es van incrementar en gairebé un 4% anual a Polònia , al voltant del 3% a Xile i en percentatges per sota del 2 % a Eslovàquia , Alemanya , Àustria , Canadà , Suècia , Israel i Corea del Sud.

Les transferències socials van servir de coixí per esmorteir una gran part de l'efecte de la caiguda dels ingressos entre 2007 i 2010 .

El 2010 un 11% de la població del conegut com el ' Club dels països desenvolupats' era pobre , és a dir , els seus ingressos eren inferiors a la mitjana , que separa el 50% per dalt i per baix .

A la vista d'aquestes dades , el secretari general de l'OCDE , Ángel Gurría , ha subratllat " la necessitat de protegir els més vulnerables de la societat , especialment mentre els governs continuen la necessària missió de posar sota control la despesa pública" .

Més continguts de