Essilor tanca la producció i logística a Barcelona i la trasllada a Madrid

La decisió afecta 54 empleats del centre de la capital capatalana

La multinacional òptica Essilor ha anunciat als treballadors el trasllat del centre productiu i logístic que té la companyia al carrer Pujades de Barcelona i el trasllat d'aquestes activitats a la seu que la companyia té a Madrid, segons han informat aquest dijous fonts sindicals.

La companyia té a Barcelona un total de 62 treballadors, 54 dels quals estan afectats per aquest trasllat. Segons han explicat els responsables de la companyia als treballadors, a Barcelona només quedarà la direcció del centre i activitats lligades a l'atenció al client, les ulleres industrials i soldadura.

Macrofusió europea en el sector de les ulleres

La presidenta del comitè d'empresa, Merche Roque, ha explicat que la companyia argumenta per al trasllat "la radialitat", ja que el client principal de la companyia, General Òptica, té botigues a tot Espanya i Portugal i la logística és més fàcil des de Madrid per la seva situació geogràfica.

Roque ha indicat que l'opció que ara per ara dona la companyia als empleats afectats és el trasllat a Madrid o la rescissió del contracte. Demà divendres s'obre el període de consultes i els sindicats esperen poder negociar amb la direcció per millorar les condicions.

Essilor és una empresa que es dedica a la fabricació i muntatge de lents; i el seu client principal és General Òptica. Té en l’actualitat una fàbrica a Madrid i un altre petit centre a les Illes Canàries, mentre que el de Barcelona es dedica fins ara a muntatge i embalatge.