ECONOMIA
Economia 04/01/2012

El govern del PP prepara una Loapa financera

De Guindos anuncia que al març s'aprovarà una llei per tutelar els comptes de les comunitats. Per a que una comunitat aprovi el seu pressupost necessitarà l'autorització prèvia de l'Estat.

àlex Font Manté
1 min
TRENCACLOSQUES ECONÒMIC
 El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha de retallar 38.000 milions.

BarcelonaEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha anunciat que al març s'aprovarà una llei per tutelar els comptes de les comunitats. Per a que una comunitat aprovi el seu pressupost necessitarà l'autorització prèvia de l'Estat. Així ho ha explicat el ministre en una entrevista publicada a la web del Financial Times.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta operació recorda la llei d’armonització del procés autonòmic (Loapa) que al 1982 la UCD i el PSOE van intentar aplicar amb l’objectiu d’igualar les competències de totes les autonomies. Un any després, però, el Tribunal Constitucional va declarar que una part de la llei era inconstitucional.

La nova llei "establirà estrictres instruments de control sobre els pressupostos de les regions", afirma De Guindos a l'entrevista. "Seran controls a priori. Abans d'aprovar els pressupostos hauran de rebre la llum verda del govern central".

De Guindos afegeix que "les dificultats de liquiditat són una bona oportunitat d'imposar dures condicions i mesures per contenir el dèficit de les autonomies".

Podeu llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats