Publicitat
Publicitat

Els Estats Units acusen Fiat Chrysler de manipular emissions

El grup italoamericà hauria manipulat més de 100.000 vehicles dels totterrenys Jeep Grand Cherokee i el Dodge Ram 1500

L'escàndol pels motors trucats s'estén a Fiat Chrysler. L'Agència de Protecció Ambiental dels Estats Units acusa ara aquest fabricant de manipular 104.000 vehicles per ocultar les emissions dels seus motors durant les proves, és a dir, fent el mateix que va fer Volkswagen.

L'anunci de les autoritats nord-americanes ha fet que les accions de la companyia automobilística es desplomin fins a un 16% a Wall Street, fins al punt que el supervisor ha decidit suspendre'n la cotització. L'acusació, a més, arriba un dia després que els Estats Units imposin una multa de 4.300 milions de dòlars al grup alemany Volkswagen per l'escàndol del Dieselgate. 

L'Agència de Protecció Ambiental ha explicat que, de moment, ha fet un avís al grup italoamericà per "suposades violacions de la llei d'aire net per instal·lar i no revelar un programa informàtic de tractament de motors". La denúncia fa referència als models dels anys 2014, 2015 i 2016 del totterreny Jeep Grand Cherokee i la camioneta Dodge Ram 1500, amb motors dièsel de tres litres i "venuts als Estats Units".

"Seguim investigant la naturalesa i l'impacte d'aquests artefactes. Tots els fabricants d'automòbils han de complir les mateixes regles i continuarem fent responsables les companyies que aconsegueixen millorar vendes amb avantatge competitiu injust i il·legal", ha explicat la subdirectora de l'oficina de Compliment de l' Agència de Protecció Ambiental, Cynthia Giles. La companyia nega les acusacions i el director general, Sergio Marchionne, ha assegurat en declaracions a Reuters que “no han fet res il·legal”.

La crisi oberta per Volkswagen fa poc més d'un any ja va posar sota sospita el fet que la manipulació de les emissions fos una pràctica habitual dins la indústria del motor. Poc després que es destapés l'escàndol les autoritats europees també van demanar explicacions a Mercedes, i aquest setembre passat  Alemanya també va acusar el grup Fiat-Chrysler de manipular els seus motors per aconseguir uns resultats d'emissions acceptables a les proves.

Més continguts de