Economia 29/08/2012

L'economia dels Estats Units va créixer un 1,7% el segon trimestre de l'any

El departament de Comerç revisa la xifra de creixement del PIB a l'alça, que en principi s'havia situat en l'1,5%

Efe
1 min

WashingtonL'activitat econòmica dels Estats Units va créixer en el segon trimestre del 2012 a un ritme anual de l'1,7%, dues dècimes de punt percentual més que en el càlcul inicial, segons ha informat avui el departament de Comerç.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'ajust de la xifra reflecteix principalment una major despesa dels consumidors i menys importacions que les indicades en l'informe inicial sobre el producte interior brut entre abril i juny.

La despesa dels consumidors va créixer un 1,7% en lloc de l'1,5% que s'havia indicat inicialment, i les importacions van augmentar un 2,9% en lloc del càlcul inicial del 6%, segons l'informe publicat avui.

Una altra correcció de xifres apareix en la inversió del sector privat, que va ser del 3% en lloc del 8,5% indicat anteriorment. L'ajust es deu, sobretot, a vendes menors d'ordinadors i programes.

La inflació, mesurada segons l'índex de preus en despeses de consum, va ser en el segon trimestre de l'1,7%, una dècima més que en el càlcul inicial. Si s'exclouen els preus d'aliments i energia, aquest índex de la inflació va ser de l'1,8%.

L'any 2009, marcat per la recessió més profunda i llarga en gairebé vuit dècades, el PIB dels Estats Units va patir una contracció del 3,1% i després, l'any 2010, va créixer un 2,4%.

L'any 2011 va tancar amb un increment del PIB de l'1,8%.

stats