Economia 30/07/2012

Els Estats Units donen suport als plans alemanys per salvar l'euro

El secretari del Tresor nord-americà, Timothy Geithner, es reunirà amb Mario Draghi abans de la roda de premsa de dijous

Efe
1 min

FrankfurtEl ministre alemany de Finances, Wolfgang Schäuble, i el secretari del Tresor nord-americà, Timothy Geithner, han anunciat que cooperaran per estabilitzar l'economia de la zona euro.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un comunicat conjunt posterior a la reunió que han mantingut a l'illa de Sylt, al nord d'Alemanya, els dos ministres han posat èmfasi en la necessitat d'aplicar les reformes decidides a nivell europeu.

Segons el comunicat, els dos polítics expressen la seva voluntat de treballar "coordinadament" en favor d'una estabilització de les finances públiques i la reducció dels desequilibris macroeconòmics.

La trobada, qualificada de "reunió informal de treball", també ha estat l'ocasió perquè les dues parts expressin la seva confiança en els "considerables" esforços que estan realitzant Espanya i Itàlia.

Després de la reunió amb Schäuble a l'illa de Sylt, on el ministre de Finances alemany passa les seves vacances, Geithner viatjarà a Frankfurt per reunir-se amb el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi.

stats