Economia 14/05/2012

De Guindos culpa Grècia de l'alça de la prima de risc espanyola

El ministre d'Economia atribueix el càstig dels mercats a la prima de risc espanyola, que avui ha escalat fins als 490 punts bàsics, a la incapacitat dels partits polítics grecs per formar govern. De Guindos ha demanat el suport a Espanya dels socis de l'euro

Laia Forès
1 min

Brussel·lesLa situació política de Grècia, amb els partits negociant contra rellotge la formació d'un govern i la incertesa sobre el futur del país, està afectant l'economia europea i especialment l'espanyola. El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha atribuït a la inestabilitat grega l'alça de la prima de risc espanyola, que avui ha arribat als 490 punts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"La pujada de la prima de risc és bastant generalitzada. La Unió Europea viu moments difícils pel tema grec. I aquí és on s'han de prendre decisions. La inestabilitat política a Grècia és la principal incertesa" a l'eurozona, ha dit De Guindos en unes declaracions a l'entrada de la reunió de l'Eurogrup que se celebra a aquesta hora a Brussel·les.

De Guindos, que avui ha de donar explicacions als seus homòlegs de la zona euro sobre la situació de Bankia i sobre la reforma financera aprovada divendres pel govern espanyol, ha assegurat que Espanya "ha aprovat totes les mesures que considerada adequades" per tornar al creixement.

Suport de l'Eurogrup a Espanya

En un dia en què els mercats han atacat especialment l'Estat, el ministre d'Economia ha demanat als socis de l'euro "suport i cooperació". Segons fonts comunitàries, l'Eurogrup podria aprovar aquesta nit una declaració per mostrat públicament el seu suport a Espanya i a la reforma per sanejar el sector bancari.

stats