Publicitat
Publicitat

De Guindos culpa Grècia de l'alça de la prima de risc espanyola

El ministre d'Economia atribueix el càstig dels mercats a la prima de risc espanyola, que avui ha escalat fins als 490 punts bàsics, a la incapacitat dels partits polítics grecs per formar govern. De Guindos ha demanat el suport a Espanya dels socis de l'euro

La situació política de Grècia, amb els partits negociant contra rellotge la formació d'un govern i la incertesa sobre el futur del país, està afectant l'economia europea i especialment l'espanyola. El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha atribuït a la inestabilitat grega l'alça de la prima de risc espanyola, que avui ha arribat als 490 punts.

"La pujada de la prima de risc és bastant generalitzada. La Unió Europea viu moments difícils pel tema grec. I aquí és on s'han de prendre decisions. La inestabilitat política a Grècia és la principal incertesa" a l'eurozona, ha dit De Guindos en unes declaracions a l'entrada de la reunió de l'Eurogrup que se celebra a aquesta hora a Brussel·les. 

De Guindos, que avui ha de donar explicacions als seus homòlegs de la zona euro sobre la situació de Bankia i sobre la reforma financera aprovada divendres pel govern espanyol, ha assegurat que Espanya "ha aprovat totes les mesures que considerada adequades" per tornar al creixement.

Suport de l'Eurogrup a Espanya

En un dia en què els mercats han atacat especialment l'Estat, el ministre d'Economia ha demanat als socis de l'euro "suport i cooperació". Segons fonts comunitàries, l'Eurogrup podria aprovar aquesta nit una declaració per mostrat públicament el seu suport a Espanya i a la reforma per sanejar el sector bancari.

Més continguts de